Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι συμπτωματική

ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ είναι ένα επίκτητο κλινικό σύνδρομο το οποίο παρουσιάζεται μείωση των νοητικών και γνωστικών ικανοτήτων ως αποτέλεσμα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας.  Συνήθως επηρεάζει άτομα άνω των εξήντα πέντε ετών.
Κύρια αιτία της Γεροντικής Άνοιας είναι οι ακόλουθοι νόσοι: Αλζάιμερ (Alzheimer), Πικς (Picks), Πάρκινσον (Parkinson), Χάντινκτον (Huntingtons), Πολυεμφραγματική Εγκεφαλοπάθεια Multi – Infract Syndrome
Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο αυτή, παρουσιάζουν σταδιακή μείωση στην ικανότητα τους να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους.  Οι γνωστικές ικανότητες επηρεάζονται με διαφορετικό τρόπο, με το στάδιο στο οποίο έχει προχωρήσει η νόσος.
Η ομαδοποίηση των συμπτωμάτων της νόσου Αλζάιμερ και τα στάδια εξέλιξης δεν ακολουθούν απότομη κάθοδο.  Οι ασθενείς περνούν στάδια με διαφορετικό ρυθμό.  
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
Ο ασθενής, παρουσιάζει καλή φυσική και κοινωνική κατάσταση, μείωση βραχυπρόθεσμης μνήμης, χάνει πράγματα, ξεχνά ονόματα και δυσκολεύεται να κάνει απλές μαθηματικές πράξεις, παρουσιάζει χαμηλή συγκέντρωση, ζητά επαναλήψεις, αντιδρά υπερβολικά σε γεγονότα, μπορεί να είναι καταθλιπτικός, ανυπόμονος, ή επιθετικός, Νιώθει ότι χάνει τον έλεγχο

slourpxion.blogspot.com Έχει πλάκα η νόσος να «χτυπά» μόνο δεξιούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.