Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Τσαλοπούλειο: Η λαδομπογιά και το κάδρο του μακαρίτη

Εκλεκτό lefteria πώς κάνεις έτσι; Εδώ ολόκληρο νοσοκομείο εγκαινιάστηκε και δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει. Σιγά μην κάτσουμε να σκάσουμε και για το Τσαλοπούλειο!
Εγώ πάντως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον ασυμβίβαστο, επειδή (αποδεδειγμένο), όλα τα κάνει με στόχευση. Πληροφορήθηκα λοιπόν, ότι η λαδομπογιά με την οποία βάφτηκε το αρχοντικό, είχε ισχυρή δόση για να πιάσει καλά πάνω στον σπατουλαριστό σοβά. Θέλει όπως με ενημέρωσε ο μπογιατζής, δυο με τρία χρόνια για να στεγνώσει.
 Όταν συμβεί αυτό και όνομα θα δοθεί στο πρώην Τσαλοπούλειο(είναι έτοιμη μάλιστα η πρόσκληση για τα βαπτίσια) και το κτίριο θα λειτουργήσει με μουσειακή χρήση. Όπως μάλιστα λέγεται, θα φιλοξενηθούν εκεί τα κάδρα με τα πορτραίτα, όλων όσοι έχουν διατελέσει Δήμαρχοι στην Κατερίνη. Ζώντες και νεκροί.
 Ήδη έχει παραγγελθεί σε επαγγελματίες φωτογράφους να αποθανατίσουν σε ασπρόμαυρο φόντο  τους πρώην δημάρχους(Καμπερίδη, Χαραλαμπίδη, Τερζόπουλο, Αμοιρίδη) και τον νυν και αεί Σάββα, για να υπάρχει χρωματική αρμονία με τους μακαρίτες άρχοντες.
Είναι γνωστή σε όλους μας άλλωστε, η ελκυστική εικόνα με τα ασπρόμαυρα κάδρα των αποβιωσάντων Δημάρχων, να κοσμούν σήμερα την είσοδο  του Δημαρχείου. Την ιδέα ο Σάββας την πήρε από τον Παπαστεργίου, που ήδη τοποθέτησε όχι Πικάσο ή Τσαρούχη, αλλά το πορτραίτο του Πασχάλη στη Νομαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.