Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Γυρεύω της Χαλιμάς τα παραμύθια

Μια φορά και έναν καιρό και εν όψει ανακατατάξεων στο ζωικό βασίλειο, σε μια κεντρική φάρμα της ζωοκώσταινας έγινε σύσκεψη κορυφής. Συμμετείχαν (μα τις πράσινες προβιές !), μια ψηλή, γριά αλεπού και τρία πράσινα άλογα. Πρόεδρος της σύσκεψης ήταν η γριά αλεπού. Θέμα: τι θα κάνουν στην πράσινη φάρμα που διοικούν στο μικρό Λιβάδι;
«Χάρη σε εμένα που μιλάω απευθείας με τον μεγάλο αρχηγό Γατάκη έχετε θέση στη διοίκηση της κεντρικής φάρμας», είπε αρχικά με αυστηρό ύφος η γριά αλεπού. Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ακούστε λοιπόν το σχέδιο μου, έχοντας πρώτα από όλα υπόψη σας, ότι πρέπει να αναδείξω το αλεπουδάκι μου στα ύπατα αξιώματα του Μικρού Λιβαδιού, ενώ και για εσάς έως τότε, συμφέρει να εμποδίσετε όποιο δυνατό ζωάκι μπορεί να εξελιχθεί σε ιζνογκούτ για τα πόστα σας ».
Τα τρία πράσινα άλογα άκουγαν με προσήλωση και χωρίς να διακόπτουν την Αλεπού να τους λέει: «Στην απέναντι γαλάζια φάρμα λοιπόν (στο Μικρό Λιβάδι), υπάρχουν ζωάκια που κατά την εποχή του Νώε ζούσαν στη δική μας φάρμα. Γιατί λοιπόν να διασαλεύουμε την τάξη; Στηρίζουμε την απέναντι φάρμα του κακού Λύκου, λέμε ψέματα στον μεγάλο αρχηγό Γατάκη ότι ελέγχουμε και την φάρμα στο μικρό Λιβάδι και άσε τα προβατάκια να κουρεύονται. Θέλουν δε θέλουν θα μπουν στο μαντρί και θα ψηφίσουν όποιο ζωάκι και αν τους υποδείξουμε. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στην κεντρική φάρμα, τα πρόβατα δεν θα έχουν άλλη επιλογή και πάλι εμείς θα κυριαρχήσουμε».
Τα τρία πράσινα άλογα κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι και αποχώρησαν μάλλον ικανοποιημένα. Ένα από αυτά, το πιο παχύ πήρε και τηλέφωνο στο ζωάκι που πριν 3500 χρόνια ήταν στην πράσινη φάρμα και του είπε τα νέα για να τα μεταφέρει στον κακό Λύκο. Του είπε μάλιστα να μην ανησυχεί γιατί υποψήφιος αρχηγός στο Μικρό Λιβάδι θα είναι ο γαϊδαράκος και όχι κάποιο δυνατό Άλογο ή Κριάρι.
Τώρα η μόνη περίπτωση να τους χαλάσουν τα σχέδια είναι να αντισταθούν τα προβατάκια. Αλλά αντιστέκονται ποτέ τα προβατάκια; Ποτέ μη λες ποτέ. Αν ο γαϊδαράκος αποδειχτεί λεβεντιά, πού ξέρεις; Μπορεί να τα δει όλα κωλυόμενα ο κακός ο λύκος και κυρίως η γριά αλεπού και τα πράσινα άλογα. 
Αν πάντως έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, θα το διαπιστώσουμε σε 30 ή το πολύ 37 ημέρες….
ΕΥ.ΚΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.